Railuft Kanavasuodatin tuloilmakanavaan (sisältää kehikon ja suodattimen)

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Varastossa 354 kpl

Hinta: 19,00 1900
Määrä: kpl

Tiedostot

Tehokas, ilmanvaihtokanavaan sijoitettava Railuft kanavasuodatin estää pientenkin saastehiukkasten sekä villakuitujen ym. epäpuhtauksien pääsyn sisätiloihin raittiin ilman mukana.

Railuft kanavasuodatin sisältää suodatinkehikon ja sen päälle vedettävän suodattimen.

Kehikko suodattimineen työnnetään ilmanvaihtoputkeen ja se sopii käytettäväksi niin painovoimaisesti sisään virtaavan korvausilman, kuin koneellisen ilmanvaihdon suodattimena.

Suodatin työnnetään ilmanvaihtokanavaan huonetilan puolelta. Tuloilmaa säätävä ja ohjaava elin irrotetaan suodattimen asennuksen ajaksi. Itse suodattimen paikalleen laittamiseen tai irrottamiseen ei tarvita mitään työkaluja. Suodattimen vaihtaminen on erittäin helppoa ja nopeaa.  

Tällä hetkellä tuotetta on saatavana 80 mm, 100 mm, 125 mm, 160 mm ja 200 mm ilmanvaihtokanaviin. Jatkossa myös 250 mm kanaviin.

80 mm kanavaan sopiva kehikko on muovia, 100, 125, 160 ja 200 mm kokoiset ovat ruostumatonta terästä.

Kehikko kestää käytössä vuosikaudet, vain suodatinosa on vaihdettava. Vaihtosuodattimet kanavasuodattimiin ovat samat kuin Velco-venttiiliin. 100 mm suodattimet löytyvät tästä. Muunkokoiset suodattimet löytyvät tästä.
Railuft kanavasuodatin pysäyttää siitepölyt ja homeitiöt sekä mm. liikenteen ja puun pienpolton aiheuttamat saastehiukkaset erittäin tehokkaasti.

Korvausilmaventtiilissä yhteydessä käytettäessä suodatin on vaihdettava  vähintään 6 kk:n välein. Pelkkä suodatinkangas vaihdetaan.

Railuft kanavasuodatin poistaa hiukkaset tehokkaammin kuin koneellisen ilmanvaihdon omat suodattimet ja se estää myös kanavistoon kertyneiden epäpuhtauksien pääsyn huonetiloihin.

Merkittävimmät ilmanvaihdon kautta sisätiloihin tulevat epäpuhtaudet ovat:

- kanavistoon kertyneet hiukkaset, jotka ilmavirta tuo sisätiloihin

- kanavistoon ulkoa päässeen kosteuden tai kanavistoon kondensoituneen kosteuden aiheuttamat mikrobit

- äänenvaimennusmateriaaleista irtoavat haitalliset kuidut

- ilmanvaihdon omien suodattimien läpi pääsevät pienhiukkaset

Täysin koneellisessa ilmanvaihdossa on kanavasuodatin painesuhteiden säilyttämiseksi sijoitettava jokaiseen tilaan, johon kone työntää ilmaa. Filtrete suodatinmateriaali on harvarakenteista, jonka ansiosta se heikentää ilman kulkua vain vähän. Suodatin vaikuttaa kuitenkin tuloilman määrään, jonka vuoksi ilmanvaihdon säätö on kanavasuodattimien asentamisen jälkeen tehtävä.

Täysin koneellisen ilmanvaihdon tuloilmakanavaan liitettynä ilma on ennen kanavasuodatinta kulkenut jo ilmanvaihdon omien suodattimien läpi, jonka ansiosta ulkoilman hiukkaset on suurimmaksi osaksi jo suodatettu. Kanavasuodatin täyttyy kuitenkin vähitellen pienistä hiukkasista ja kanavistosta irtoavista hiukkasista. Suodattimen vaihtoväli vaihtelee suuresti kohteen mukaan ja riippuu ilmamääristä, ilmanvaihdon omien suodattimen tasosta sekä kanavistosta irtoavien hiukkasten määrästä. Suodattimen vaihtoväli selviää sen vuoksi vasta käytön aikana ja sen arvioidaan vaihtelevan  2-12 kk:n välillä.

Ilmastointiputkeen sijoitettava kanavasuodatin on turvallinen, sillä se ei tuota ilmaan otsonia tai muita haitallisia yhdisteitä.

Staattisella sähköllä varattu suodatinmateriaali eliminoi mikroskooppisen pienetkin hiukkaset tehokkaasti. Äänenvaimentimista tuloilmaan irtoavat mineraalivillakuidut se pysäyttää käytännössä täydellisesti. Tämä on todettu mm. VTT:n testissä 2360.

Artikkeli ilmanvaihdon kautta sisäilmaan kulkeutuvista kuiduista täältä: http://www.rakennuslehti.fi/2017/04/ilmakanavien-ja-akustoinnin-polisevat-villaeristeet-aiheuttavat-homeen-kaltaisia-oireita.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.