Kosteudenpoistajat

Kosteudenpoistaja

Pienikokoinen ja tehokas ilmankuivaaja kotikäyttöön

Sisäilman kosteus tiivistyy helposti rakenteiden sisälle tai pinnoille, jolloin homekasvustot saavat otollisen ympäristön ja voivat aiheuttaa ihmisille ja rakennukselle vakavia ongelmia. Kosteudenpoistaja ehkäisee liiallisen kosteuden aiheuttamia haittoja ja nopeuttaa esim. pyykin kuivumista.

Jos ilmanvaihto ei riitä poistamaan kosteutta, pysyy kosteus haitallisen korkeana etenkin niissä tiloissa, joissa sitä syntyy paljon. Kosteudenpoistajia käytetään mm. kodinhoitohuoneissa, kylpyhuoneissa, kellaritiloissa, autotalleissa, vapaa-ajan asunnoissa, asuntovaunuissa ja veneissä. Laite toimii verkkovirralla ja on heti käyttövalmis.

Kosteudenpoistaja toimii samalla periaatteella kuin lämpöpumppu tai jääkaappi. Kostea huoneilma jäähtyy, kun ilma virtaa höyrystimen läpi. Jäähtymisprosessissa ilman kosteus kondensoituu vesipisaroiksi, joka kerätään sisäänrakennettuun vesisäiliöön tai johdetaan letkun avulla lattiakaivoon.

Prosessissa veden lämpö siirtyy ilmaan, jonka seurauksena huoneeseen takaisin puhallettavan ilman lämpötila on noin 4-8 °C korkeampi. Kosteudenpoistajan käyttämä sähköenergia saadaan siis takaisin lämpimän ilman muodossa.

Siirrettävät ilmastointilaitteet poistavat myös kosteutta sen lisäksi, että ne viilentävät ilmaa.

Lisätietoja: Ilmastointilaitteet

Lue lisää
Järjestys: