Ilmanvaihdon tehostajat

MOBAIR TUO RAIKASTA ULKOILMAA SISÄLLE SUODATETTUNA JA LÄMMITETTYNÄ!

Kotimainen Mobair tuloilmalaite suodattaa ja tarvittaessa myös lämmittää sisään virtaavan ilman. Raitis ilma saadaan sisälle aina vedottomasti, ilman ulkoilman siitepölyjä tai ilmansaasteita. Tuloilmalaitteita on neljää mallia, joista Mobair 2075 on teholtaan ja fyysisiltä mitoltaan isoin. Mobair 2020 on pienikokoinen laite, joka tarvittaessa lämmittää sisään virtaavan ilman lämpövastuksen avulla. Mobair 2030 ja 2040 lämmittävät tuloilmaa sekoittamalla siihen lämmintä huoneilmaa. Mobair 2020, 2030 ja 2040 tuloilmalaitteet soveltuvat hyvin myös makuuhuoneeseen, sillä niiden äänitaso on vain 27 dBa (malli 2030 25 dBa).

Tuloilmalaite puhaltaa ilmaa sisälle, täyttäen sisällä olevaa alipainetta, jolloin ikkunoista ja ovista tuleva veto sekä muualta vuotoina tulevan ilman määrä vähenee. Esim. naapureiden tupakansavut ja käryt eivät kulkeudu enää samalla tavalla huoneistoon.

Mobairin mallistosta löytyy lisäksi lämpövastuksen avulla tuloilmaa lämmittävä korvausilmaventtiili, Mobair 2010, jossa ei ole puhallinta.

Mobairin mukana tulee F5-tason suodatus. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää huomattavasti tehokkaampaa F9-tason Filtrete suodatusta.

 

Tehostusta ilmanvaihtoon

Pax tuotteilla painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen esim. vanhemmissa omakoti- ja rivitaloissa onnistuu helposti. Uuden, lämmönvaihtimella varustetun Pax EOS ilmanvaihtolaitteen avulla osa talon ilmanvaihdosta saadaan lisäksi toimimaan täysin koneellisesti.

Pax Passad 60+ puhallin varmistaa kostean tilan ilmanvaihdon. Puhaltimessa on säädettävä puhallusteho, jolla varmistetaan sopiva perusilmanvaihto. Laitteen kosteustunnistin tehostaa automaattisesti ilmanvaihtoa suihkun tai kylvyn aikana ja sen jälkeen, kunnes suihkutila on jälleen kuiva ja ilmanvaihto palautuu ennalta säädetylle teholle.

Pax Eos ilmanvaihtolaite poistaa ilmaa, ottaa poistoilman lämpöä talteen ja tuo raitista, esilämmitettyä ilmaa 1-2 muuhun tilaan. Näin tiloihin saadaan toimiva koneellinen ilmanvaihto helpolla tavalla.

Pax poistoilmapuhallin varmistaa riittävän poistoilmanvaihdon, mutta se edellyttää myös riittävän korvausilman johtamista asuntoon toimiakseen oikeaoppisesti. Pax EOS ilmanvaihtolaite ei myöskään poista ulkoa johdettavan korvausilman tarvetta kokonaan, sillä yleensä asunnoissa on useampia korvausilmaa tarvitsevia poistoilmakanavia. Lisäksi on huolehdittava, että ilmaa pääsee muista tiloista siihen tilaan, mihin ilmanvaihtolaite on asennettu. Jos väliovea pidetään kiinni, on varmistettava, että siirtoilmaa pääsee virtaamaan riittävästi oven alta tai mieluummin vielä oveen asennetun siirtoilmaritilän kautta.

Allergia-apu asentaa Pax ilmanvaihtolaitteita ja korvausilmaventtiilejä edullisesti pääkaupunkiseudulla ja tapauskohtaisesti kauempanakin.

Korvausilmaratkaisuista löydät tietoa täältä: Korvausilma

 

Lue lisää
Järjestys: