Ilmanpuhdistimet

ILMANPUHDISTIN HENGITYSILMASI HYVÄKSI! 

Ilmanpuhdistimet poistavat sisäilmasta niin ulkoa tulleita kuin sisällä syntyneitä epäpuhtauksia. Ilmanpuhdistimissa on erilaisia puhdistusmenetelmiä ja laadukkailla ilmanpuhdistimilla hengitettävästä sisäilmasta saadaan eliminoitua suuri osa terveydelle haitallisista hiukkasista ja kaasumaisista epäpuhtauksista. 

Ilmanpuhdistimet eivät paranna puutteellista ilmanvaihtoa, eivätkä ratkaise rakennuksissa itsessään piileviä home- tai muita ongelmia. Hyvä ilmanpuhdistin voi kuitenkin lievissä tapauksissa helpottaa tilannetta siihen asti, kunnes varsinainen ongelma saadaan ratkaistua.

Jokainen ilmanpuhdistaja on käytännössä huonekohtainen ja kotioloissa ne ovat tärkeimpiä makuuhuoneessa yöaikaan, jossa vietetään yhtäjaksoisesti suurin osa kotonaoloajasta. Makuuhuoneeseen kannattaa valita äänitasoltaan hiljainen ilmanpuhdistin. Puhdistimen hiljainen toiminta on tärkeää myös useimmilla työpaikoilla. Kouluissa, päiväkodeissa, isoissa toimistoissa ym. tarvitaan tehokas, mutta alhaisella äänitasolla toimiva ilmanpuhdistin

Puhdistimen valintaan vaikuttaa äänitason lisäksi tilan koko ja se, minkä laatuista epäpuhtautta puhdistimella pääasiassa halutaan poistaa. Osa puhdistimista (LightAir ja Cair) poistavat tehokkaasti erittäin pieniäkin hiukkasia, jotka ovat pitkällä aikajänteellä haitallisimpia. Nämä puhdistimet eliminoivat myös viruksia tehokkaimmin. Kaasumaisia epäpuhtauksia poistavat parhaiten LifaAir ilmanpuhdistimet.

Ilmanpuhdistimen tehoon vaikuttaa ensi sijassa suodatusteho ja ilmamäärä, jonka perusteella voi arvioida puhdistimen tehon riittävyyttä tilan kokoon nähden. Ilmanpuhdistimien max ilmamääriä: Coway AP-1009CH 303 m3/h, Coway APM-1010DH 324 m3/h, Electrolux EAP300 335 m3/h, Coway AP-1008CH 350 m3/h, Plymovent Grace 400 m3/h, Cair DEP 500 512 m3/h, Hepamatic 520 m3/h, Cair DEP 900 960 m3/h


Ilmanpuhdistimen voi myös vuokrata: Vuokraa ilmanpuhdistin
Lue lisää

  • Järjestys: