Rakoventtiilit

PUHDAS KORVAUSILMA RAKOVENTTIILILLÄ

Ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöistä puuttuu puolet ilmanvaihdosta, eli korvausilma usein kokonaan. Jos ikkunoissa ei ole tuuletusluukkuja, saa ympärivuotisen korvausilman johdettua sisälle yksinkertaisimmin, edullisimmin ja puhtaimmin Aa-rakoventtiiliratkaisulla.

Aa-korvausilmaventtiilin asennus ikkunaan on helppoa. Ulkoilma johdetaan uloimman puitteen ja karmin tiivistämättömien rakojen kautta puitteiden väliin, josta se virtaa sisätiloihin sisimmän puitteen yläosaan jyrsityn kapean aukon kautta. Ilman määrää pystyy säätämään portaattomasti aukon päälle kiinnitetyn rakoventtiilin avulla, joka ohjaa ilman ylöspäin. Venttiili on saatavana myös termostaattisena, jolloin venttiilin avaus muuttuu sisään virtaavan ilman lämpötilan mukaan.

Puitteen toiselle puolelle kiinnitetty suodatin pysäyttää siitepölyt ja ilmansaasteet tehokkaasti. Erittäin suuren suodatinpinta-alan ansiosta voidaan Aa-korvausilmaventtiilissä käyttää markkinoiden tehokkainta Filtrete suodatinta, joka estää myös terveydelle haitallisimmiksi todettujen pienten saastehiukkasten pääsyn sisätiloihin raittiin ilman mukana. Aa-korvausilmaventtiili on ikkunaan jälkiasennettavista venttiileistä ainoa, joka täyttää Suomen rakentamismääräysten suodatusteholle asettamat suositukset ja ainoa, joka eliminoi myös pienhiukkaset tehokkaasti.  

Venttiilin periaate on sama kuin nykyisissä tuloilmaikkunoissa tai usein annetussa ohjeessa poistaa tiivistettä sisimmän puitteen yläreunasta. Ikkunan raosta tulevan ilman määrää ei kuitenkaan voi säätää tai suodattaa juuri mitenkään. Hyvin usein korvausilmaa saadaan liian vähän, mutta pakkasilla sitä voi toisaalta tulla liikaa ja ulkoilman saasteet ja siitepölyt pääsevät ikkunanraosta esteettä sisälle. Lisätietoa:

Myymme ja asennamme myös muita rako- ja karmiventtiilejä, mm. Biobe.

Meillä on ammattitaitoinen ja edullinen asennuspalvelu!

Lue lisää
Järjestys: