Biobe venttiilit

PUHDAS KORVAUSILMA TULOILMAIKKUNAVENTTIILILLÄ

Ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöistä puuttuu tuloilma, eli puolet ilmanvaihdosta usein kokonaan. Jos ikkunoissa ei ole tuuletusluukkuja, saa ympärivuotisen korvausilman johdettua sisälle yksinkertaisimmin, edullisimmin ja puhtaimmin Aa-rakoventtiilillä, jolloin ikkunasta saadaan ns. tuloilmaikkuna.

Aa-tuloilmaikkunaventtiili asennetaan ikkunaan niin, että ulkoilma johdetaan uloimman puitteen ja karmin rakojen kautta puitteiden väliin, josta se virtaa sisätiloihin sisimmän puitteen yläosaan jyrsityn kapean aukon kautta. Ilman määrää pystyy säätämään portaattomasti aukon päälle kiinnitetyn rakoventtiilin avulla, joka ohjaa ilman ylöspäin. Ulkoa tulevat äänet eivät pääse sisätiloihin, koska ilma kiertää kapeiden rakojen kautta, vaimentaen äänet tehokkaasti.

Puitteen toiselle puolelle kiinnitetty suodatin pysäyttää siitepölyt ja ilmansaasteet erinomaisen hyvin. Erittäin suuren suodatinpinta-alan ansiosta voidaan Aa-tuloilmaikkunaventtiilissä käyttää tehokkainta korvausilmaventtiieihin soveltuvista suodatinmateriaaleista. Näin saadaan estettyä myös terveydelle haitallisimmiksi todettujen pienten saastehiukkasten pääsy sisätiloihin raittiin ilman mukana. Aa-venttiili on markkinoiden ainoa ikkunaan jälkiasennettava korvausilmaventtiili, joka eliminoi tehokkaasti sekä ulkoa tulevan melun, että ilmansaasteet.  

Venttiilin periaate on sama kuin nykyisissä tuloilmaikkunoissa tai usein annetussa ohjeessa poistaa tiivistettä sisimmän puitteen yläreunasta. Ikkunan raosta tulevan ilman määrää ei kuitenkaan voi säätää tai suodattaa juuri mitenkään. Hyvin usein korvausilmaa saadaan liian vähän, mutta pakkasilla sitä voi toisaalta tulla liikaa ja ulkoilman saasteet ja siitepölyt pääsevät ikkunanraosta esteettä sisälle. Lisätietoa:

Myymme ja asennamme myös muita rako- ja karmiventtiilejä, mm. Biobe.


Ilmanvaihdon suodattimien vaihto kuuluu uuden vastuunjakotaulukon mukaan taloyhtiölle. Toimitamme suodattimet useisiin tuloilmaventtiilimalleihin, mm. Velco, Biobe ja Fresh ja teemme suodatinvaihdot edullisesti.

Koneellisen poistoilmanvaihdon ilmamäärät tulee mitata ja säätää korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen. Se on hyvä liittää samaan urakkaan korvausilmaventtiilien asennusten kanssa.

Puhdistamme lisäksi poistoilmakanavia. Samassa yhteydessä puhdistamme myös huippuimurit.
 

Pyydä tarjous asennus- ja huoltopalveluistamme!

 

Lue lisää
Järjestys: