Ilmastointilaitteet

SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE VIILENTÄÄ HUONEILMAN

Kuumuus heikentää yöunta kotona ja vireystasoa työpaikalla

Monet asunnot ja työpaikat lämpenevät kesällä tukahduttavan kuumiksi. Suomessa kuumuus haittaa vain muutaman kuukauden ajan vuosittain, jonka vuoksi siirrettävä ilmanviilennin on hyvä ratkaisu ongelmaan. Siirrettävä ilmastointilaite ei vaadi kiinteää asennusta, vaan laitteen voi kiinnittää paikalleen keväällä ja siirtää varastoon talveksi. 

Tiloissa, joissa käytetään lämpöä tuottavia laitteita, saatetaan tarvita viilennystä myös kylminä vuodenaikoina.

Olimpia Splendid ilmastointilaitteet ovat sekä tehokkaita, että markkinoiden hiljaisimmat. Ne myös haihduttavat kosteuden ulos poistoilman mukana, eikä vaivalloisia vesisäiliön tyhjennyksiä  tarvita.

Yksiosainen siirrrettävä ilmastointilaite soveltuu kotiin tai toimistoon ja se on käytännössä ainoa mahdollinen ilmanjäähdytyslaite kerrostaloon, jossa ei ole parveketta. Laitteessä on lauhdeputki, jonka kautta lämmin ilma johdetaan ulos. Putken voi tilanteesta riippuen johtaa ulos korvausilmakanavan, tuuletusluukun tai ikkunan kautta.  Helppo tapa johtaa lämmin ilma ulos, on laittaa putkeen liitettävä kavennettu sovite ikkunan rakoon ja tukkia muu osa raosta joustavalla tiivisteellä, jotta ulos puhallettu lämmin ilma ei pääse samantien palautumaan sisätiloihin. Käytössä kätevin ja ulkonäöltään siistein tapa on kuitenkin kiinnittää mittojen mukainen levy tai pleksi ikkunaan kesän ajaksi. Näin ilmastointilaite jäähdyttää tehokkaammin ja putki on hyvin helppo kiinnittää ja irrottaa, sillä laitteen mukana tulee ikkuna-asennussarja.
Läpinäkyvä pleksi on huomaamaton, eikä se pimennä ikkunaa, vaan näyttää normaalilta lasilta. Me teetämme pleksejä mittatilauksena ja niiden toimitusaika on normaalisti 1-2 viikkoa. Ilmastointilaitteen saa meiltä myös ikkunapleksin avulla käyttövalmiiksi asennettuna!

Yksiosaisen ilmastointilaitteen pakkaukseen kuuluu
1,5 metrin poistoilmaputki, kavennettu ikkunasovite sekä levyyn kiinnitettävä sovite, jonka avulla putki on helppo kiinnittää ja irrottaa.

Pitkään markkinoilla olleet ja erittäin suositut Olimpia Splendid Nano, Ellisse ja Issimo ilmastointilaitteet on nyt korvattu uusilla Compact, Silent ja AirPro malleilla.

Kaksiosaisissa siirrettävissä ilmastointilaitteissa on toisiinsa liitetty ulko- ja sisäyksikkö. Ulko- ja sisäyksikön välillä liikkuu kylmäaine, mutta ei ilmavirta. Laitteessa ei siten ole kuumenevaa poistoputkea, eikä se puhalla ilmaa ulos ja vedä muualta lämmintä ilmaa huoneistoon. Kaksiosainen ilmastointilaite on tehokkaampi ja energiataloudellisempi kuin yksiosainen, mutta sitä voi käyttää vain huoneistoissa, joissa ulkoyksikön voi sijoittaa parvekkeelle tai muuhun ulkotilaan.

Ilmastointilaitteet toimivat myös kosteudenpoistajina. Huom! Standardit, joilla ilmastointilaitteiden teknisiä tietoja mitataan, muuttuivat vuonna 2015. Uusien laitteiden tyyppikilvissä olevat arvot kertovat äänen tehon tason kun äänitaso on perinteisesti kerrottu äänen paineen tasona. Vakiintuneet standardit muuttuvat viiveellä. Me ilmoitamme teknisissä tiedoissa sekä vanhan ja tutun standardin mukaiset, että uuden mittausstandardin mukaiset arvot.

 

Meiltä myös ilmalämpöpumput käyttövalmiiksi asennettuina!

 

 

 

Linkit: Piun, Elissen ja Nanon käyttöohjeet            Issimon käyttöohje

Lue lisää
Järjestys: