Ilmastointilaitteet

SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE VIILENTÄÄ HUONEILMAN

Kuumuus heikentää yöunta kotona ja vireystasoa työpaikalla

Monet asunnot ja työpaikat lämpenevät kesällä tukahduttavan kuumiksi. Suomessa kuumuus haittaa vain muutaman kuukauden ajan vuosittain, jonka vuoksi siirrettävä ilmanviilennin on hyvä ratkaisu ongelmaan. Siirrettävä ilmastointilaite ei vaadi kiinteää asennusta, vaan laitteen voi kiinnittää paikalleen keväällä ja siirtää varastoon talveksi. 

Tiloissa, joissa käytetään lämpöä tuottavia laitteita, saatetaan tarvita viilennystä myös kylminä vuodenaikoina.

Olimpia Splendid ilmastointilaitteet ovat sekä tehokkaita, että markkinoiden hiljaisimmat. Ne myös haihduttavat kosteuden ulos poistoilman mukana, eikä vaivalloisia vesisäiliön tyhjennyksiä  tarvita.

Yksiosainen ilmastointilaite soveltuu hyvin kerrostaloon. Laitteessä on lauhdeputki, jonka kautta lämmin ilma johdetaan ulos. Putken voi tilanteesta riippuen johtaa ulos poisto- tai korvausilmakanavan, tuuletusluukun tai ikkunan kautta.  Helppo tapa johtaa lämmin ilma ulos, on laittaa putkeen liitettävä kavennettu sovite ikkunan rakoon ja tukkia muu osa raosta joustavalla tiivisteellä, jotta ulos puhallettu lämmin ilma ei pääse samantien palautumaan sisätiloihin. Kätevintä on kiinnittää mittojen mukainen levy tai pleksi ikkunaan kesän ajaksi. Näin ilmastointilaite jäähdyttää tehokkaammin ja putki on hyvin helppo kiinnittää ja irrottaa. Läpinäkyvä pleksi on huomaamaton, eikä se ei pimennä ikkunaa, vaan näyttää normaalilta lasilta. Pleksit teetetään mittatilauksena ja niiden toimitusaika on normaalisti 2-3 viikkoa. Me teetämme ikkunoihin läpinäkyviä pleksejä mittatilauksena. Yksiosaisen ilmastointilaitteen pakkaukseen kuuluu 1,5 metrin poistoilmaputki, kavennettu ikkunasovite sekä levyyn kiinnitettävä sovite, jonka avulla putki on helppo kiinnittää ja irrottaa.

Kaksiosaisissa siirrettävissä ilmastointilaitteissa on toisiinsa liitetty ulko- ja sisäyksikkö. Ulko- ja sisäyksikön välillä liikkuu kylmäaine, mutta ei ilmavirta. Laitteessa ei siten ole kuumenevaa poistoputkea, eikä se puhalla ilmaa ulos ja vedä muualta lämmintä ilmaa huoneistoon. Kaksiosainen ilmastointilaite on tehokkaampi ja energiataloudellisempi kuin yksiosainen, mutta sitä voi käyttää vain huoneistoissa, joissa ulkoyksikön voi sijoittaa parvekkeelle tai muuhun ulkotilaan.

Ilmastointilaitteet toimivat myös kosteudenpoistajina. Huom! Standardit, joilla ilmastointilaitteiden teknisiä tietoja mitataan, muuttuivat vuonna 2015. Uusien laitteiden tyyppikilvissä olevat arvot poikkeavat sen vuoksi kotisivuillamme esitetyistä tiedoista mm. äänitason suhteen. Vakiintuneet standardit muuttuvat viiveellä, jonka vuoksi me ilmoitamme vielä vanhan ja tutun standardin mukaiset arvot.

 

 

 

 

Linkit: Piun, Elissen ja Nanon käyttöohjeet            Issimon käyttöohje

Lue lisää
Järjestys: