Ilmastointilaitteet

SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE VIILENTÄÄ HUONEILMAN

Kuumuus heikentää yöunta kotona ja vireystasoa työpaikalla

Monet asunnot ja työpaikat lämpenevät kesällä tukahduttavan kuumiksi. Suomessa kuumuus haittaa vain muutaman kuukauden ajan vuosittain, jonka vuoksi siirrettävä ilmanviilennin on hyvä ratkaisu ongelmaan. Siirrettävä ilmastointilaite ei vaadi kiinteää asennusta, vaan laitteen voi kiinnittää paikalleen keväällä ja siirtää varastoon talveksi. 

Tiloissa, joissa käytetään lämpöä tuottavia laitteita, saatetaan tarvita viilennystä myös kylminä vuodenaikoina.

Olimpia Splendid ilmastointilaitteet ovat tunnettuja korkeasta laadusta ja alhaisesta äänitasosta. Ne myös haihduttavat kosteuden ulos poistoilman mukana, eikä vaivalloisia vesisäiliön tyhjennyksiä  tarvita.

Yksiosainen siirrettävä ilmastointilaite soveltuu hyvin kerrostaloon, jossa se on usein ainoa käytettävissä oleva jäähdytyslaite, etenkin jos asunnossa ei ole parveketta. Laitteessä on lauhdeputki, jonka kautta lämmin ilma johdetaan ulos. Putken voi tilanteesta riippuen johtaa ulos korvausilmakanavan, tuuletusluukun tai ikkunan kautta.  Helppo tapa johtaa lämmin ilma ulos, on laittaa putkeen liitettävä kavennettu sovite ikkunan rakoon ja tukkia muu osa raosta joustavalla tiivisteellä, jotta ulos puhallettu lämmin ilma ei pääse samantien palautumaan sisätiloihin. Laitteen käytön kannalta on kätevintä asentaa siirrettävä ilmastointilaite ikkunaan niin, että ikkunaan kiinnitetään mittojen mukainen levy tai pleksi kesän ajaksi. Näin ilmastointilaite jäähdyttää tehokkaimmin ja putki on helppo kiinnittää ja irrottaa. Käyttömukavuutta lisää myös se että kun putken irrottaa, voi ikkunan tarvittaessa sulkea.

Läpinäkyvä pleksi ikkunaan asennettuna on huomaamaton, eikä se pimennä ikkunaa, vaan näyttää normaalilta lasilta. Me teetämme pleksejä mittatilauksena ja niiden toimitusaika on normaalisti 1-2 viikkoa. Pääkaupunkiseudulla voimme asentaa siirrettävän ilmastointilaitteen käyttövalmiiksi!

Yksiosaisen ilmastointilaitteen pakkaukseen kuuluu
1,5 metrin poistoilmaputki, kavennettu ikkunasovite sekä levyyn tai pleksiin kiinnitettävä sovite, jonka avulla putki on helppo kiinnittää ja irrottaa.


Kaksiosaisissa siirrettävissä ilmastointilaitteissa on toisiinsa liitetty ulko- ja sisäyksikkö. Ulko- ja sisäyksikön välillä liikkuu kylmäaine, mutta ei ilmavirta. Laitteessa ei siten ole kuumenevaa poistoputkea, eikä se puhalla ilmaa ulos ja vedä muualta lämmintä ilmaa huoneistoon. Kaksiosainen ilmastointilaite on tehokkaampi ja energiataloudellisempi kuin yksiosainen, mutta sitä voi käyttää vain huoneistoissa, joissa ulkoyksikön voi sijoittaa parvekkeelle tai muuhun ulkotilaan.

Ilmastointilaitteet toimivat myös kosteudenpoistajina. Huom! Standardit, joilla ilmastointilaitteiden teknisiä tietoja mitataan, muuttuivat vuonna 2015. Uusien laitteiden tyyppikilvissä olevat arvot kertovat äänen tehon tason kun äänitaso on perinteisesti kerrottu äänen paineen tasona. Vakiintuneet standardit muuttuvat viiveellä. Me ilmoitamme teknisissä tiedoissa sekä vanhan ja tutun standardin mukaiset, että uuden mittausstandardin mukaiset arvot.

Pitkään markkinoilla olleet ja erittäin suositut Olimpia Splendid Nano, PIU, Ellisse ja Issimo ilmastointilaitteet on nyt korvattu uusilla Compact, Silent ja AirPro malleilla.


Meiltä myös ilmalämpöpumput käyttövalmiiksi asennettuina! Asennuspalvelumme toimii Helsingin seudulla ja Keski-Uudellamaalla.
Ilmalämpöpumput

Lue lisää
Järjestys: