Sisäilma

Sisäilma koostuu monesta tekijästä. Herkimmin sisäilmaongelmiin reagoivat lapset ja ikääntyneet sekä allergikot ja astmaatikot ym. hengitystieongelmista kärsivät. Sisäilman epäpuhtaudet heikentävät myös täysin terveiden ihmisten elämänlaatua ja saattavat pahimmassa tapauksessa sairastuttaa vakavasti.

Huonolaatuinen sisäilma heikentää hyvinvointia aina. Ilman laatu vaikuttaa meihin välittömästi tai se voi aiheuttaa terveyshaittoja pitkällä aikavälillä. Fyysisten oireiden lisäksi on hengitysilmalla merkittävä vaikutus myös vireyteen ja kognitiivisiin taitoihin.

Hyvä sisäilma on hapekasta ja puhdasta, sekä lämpötilaltaan ja kosteudeltaan sopivaa. Tärkeintä sisäilman laatu on niissä tiloissa, joissa aikaa vietetään eniten. Keskimäärin hengitämme sisäilmaa yli 90% ajastamme, kodissa, työpaikalla, oppilaitoksessa ym. 

Sisäilma ei voi koskaan olla puhdasta ja terveellistä ilman riittävää ilmanvaihtoa. Ilmanvaihdon parantaminen on lähes aina panos-/hyötysuhteeltaan tehokkain tapa saavuttaa laadukkaampi sisäilma. Usein ilmanvaihtoa ja sitä kautta sisäilman laatua saa parannettua hyvin yksinkertaisesti ja edullisesti. 

Allergia- ja Sisäilma-apu käyttää pääsääntöisesti erittäin tehokkaita suodattimia. Velco ja Aa-korvausilmaventtiileissä käytettävä Filtrete suodatin pysäyttää likaavan katupölyn ja siitepölyt käytännössä täydellisesti. Sen lisäksi se suodattaa tehokkaasti mm. liikenteen ja puunpolton tuottamat pienhiukkaset, mukaan lukien PAH-yhdisteet. Filtrete suodatinta voi käyttää myös mm. tuuletusikkunoissa ja -luukuissa.
 

Lue lisää
Järjestys: