Ilmankostuttimet ja kosteudenpoistajat

Ilmankostutin pitää huoneilman terveellisenä ja miellyttävänä

Kuiva huoneilma ärsyttää ihoa, limakalvoja ja hengitysteitä. Se lisää myös ilman pölyisyyttä ja sähköisyyttä. Sisäilman kuivuus vaivaa erityisesti talvisin kun ulkona ilma on kylmää ja kuivaa ja sisätiloja lämmitetään voimakkaasti. Suositeltava ilmankosteus on lämmityskaudella 30 - 45%. Sopiva ilmankosteus on tärkeintä makuuhuoneessa, jossa vietämme noin kolmasosan ajastamme. Hyvä ilmankostutin on hygieeninen, helppokäyttöinen, riittävän tehokas ja hiljainen. Jokaisessa makuuhuoneessa tulisi kuivana talviaikana olla oma ilmankostutin.

Kaikissa kostutinmalleissa on erillinen irrotettava vesisäiliö ja automaattinen virran katkaisu kun vesi tyhjenee. Kaikki ilmankostuttimet vaativat säännöllistä huoltoa.

Kuumahöyrystävät ilmankostuttimet ovat hygieenisimpiä ja Allergia- ja astmaliiton suosittelemia. Ne lämmittävät veden höyryävän kuumaksi, jolloin suurin osa mikrobeista kuolee.

Ultraäänikostuttimet tuottavat ilmaan viileää sumua. Ne toimivat hiljaisesti ja taloudellisesti, mutta mikrobikasvun vaara on niissä suurempi kuin höyrystävissä kostuttimissa. Ultraääni ilmankostuttimissa vesi siirtyy vesisäiliöstä ultaäänitaajuudella toimivaan värähtelijään, jossa vesi muuntuu hienoksi sumuksi. Hiljainen tuuletin siirtää kosteuden huoneilmaan.

Uutuutena on nyt saatavana Beurer LB88 ilmankostutin, joka käyttää sekä ultraääni-, että höyrystystekniikkaa. Beurer LB88 ilmankostuttimessa voi lisäksi käyttää hengitysteitä avaavia eteerisiä öljyjä, kuten Eukalyptus öljyä 

 

Tehokkaat ilmankuvaajat kotikäyttöön

Sisäilman kosteus tiivistyy helposti rakenteiden sisälle tai pinnoille, jolloin homekasvustot saavat otollisen ympäristön ja voivat aiheuttaa ihmisille ja rakennukselle vakavia ongelmia. Jos ilmanvaihto ei riitä poistamaan kosteutta, pysyy kosteus haitallisen korkeana etenkin niissä tiloissa, joissa sitä syntyy paljon, kuten pesutiloissa, kodinhoitohuoneissa ja kellareissa. Kosteudenpoistaja ehkäisee liiallisen kosteuden aiheuttamia haittoja. Kosteudenpoistaja nopeuttaa myös pyykin kuivumista.

Tässä kosteudenpoistajamme.

 

Myös siirrettäviä ilmastointilaitteita voi käyttää kosteudenpoistoon. Tarvittaessa ne myös viilentävät ja eräät malleista myös lämmittävät ilmaa, linkki ilmastointilaitteet.

Suhteellista ilmankosteutta on hyvä seurata kosteusmittarista.

Lue lisää
Järjestys: