Tuuletusluukku käyttöön

Filtrete suodatin ja Velco venttiili tuuletusluukkuu

ENERGIATALOUDELLINEN, YKSINKERTAINEN JA HUOLETON KORVAUSILMARATKAISU

1980-luvun lopulla korvausilmaventtiilit tulivat erilaisten sisäilmaongelmien vuoksi lakisääteisiksi kaikkiin painovoimaisella tai koneellisella poistoilmanvaihdolla varustettuihin uudisrakennuksiin. Sitä ennen rakennetuista taloista korvausilma sen sijaan puuttuu yleensä kokonaan. Sen seurauksena ilmanvaihto toimii puutteellisesti ja ilma tulee sisälle mistä sattuu, usein epäpuhtaana rakenteiden läpi ja kerrostaloissa naapurin käryjen ja hajujen kera.

Rakenteiden läpi virtaava ilma tuo sisätiloihin epäpuhtauksia, kuten hengitysteitä ärsyttäviä mineraalivillakuituja, mikrobeja, formaldehydia ja radioaktiivista radonia. Hallitsemattomina vuotoina sisään virtaava ilma aiheuttaa ikkunavetoa ja etenkin omakoti- ja rivitaloissa myös huomattavaa lattiavetoa.

Kun raitisilmaventtiilin asentaa puiseen tuuletusluukkuun saa ilmanvaihdon jatkuvaksi ja oikeaoppiseksi hyvin yksinkertaisesti. Tuuletusluukkuun asennetun venttiilin kautta korvausilman saa sisälle ympäri vuoden vedottomasti ja hallitusti. Kesällä tai milloin vain halutessaan voi edelleen tuulettaa luukun täydeltä.  

Melua pääsee venttiilin kautta sisälle selvästi vähemmän kuin vähänkään raollaan olevasta tuuletusluukusta. Ulkoa tulevan melun voi tarvittaessa torjua vielä tehokkaammin kiinnittämällä äänenvaimentimen luukun sisäpintaan.

Kun tuuletusluukussa on Filtrete suodatin, on sisään virtaava ilma paitsi raikasta myös puhdasta.  

Velco korvausilmaventtiili asennetaan tuuletusluukun yläosaan porattuun reikään. Kylminä vuodenaikoina luukun voi pitää kiinni ja raitis ilma tulee sisälle venttiilin kautta hallitusti ja vedottomasti.

Venttiilin saa valkoisena, ruskeana tai mustana.

Termostaattinen Velco korvausilmaventtiili on huoleton ja taloudellinen, sillä se säätyy kylmällä ilmalla automaattisesti pienemmälle ja lämpimällä suuremmalle.

Velco on tyyppihyväksytty ja kestävä korvausilmaventtiili. Se ei vaadi mitään kytkentöjä tai huoltoa ja termostaatista huolimatta sitä voi aina säätää myös käsin. Venttiilin saa myös täysin käsisäätöisenä.

Velco raitisilmaventtiilille annetaan 10-vuoden takuu!

Tuuletusluukkun kiinnitetty Filtrete päästää raikkaan ulkoilman sisälle, mutta pysäyttää allergiaa aiheuttavat siitepölyt ja sieni-itiöt täydellisesti. Suodattimeen jäävät myös kaikki likaavat saastehiukkaset ja suurin osa silmin näkymättömistä, terveydelle haitallisimmiksi todetuista pienhiukkasista.

Filtrete suodatin on helppo kiinnittää tuuletusluukkuun 2-puolisella teipillä tai magneeteilla, mikäli ulkoritilä on peltinen.

Venttiilin asennus

Velco korvausilmaventtiilin asentaminen tuuletusluukkuun on nopeaa ja siistiä. Tuuletusluukku irrotetaan saranoiltaan asennusta varten ja reiän poraaminen tapahtuu huoneiston ulkopuolella. Asennuksesta ei tule huoneistoon lainkaan pölyä.

Allergia-apu kiinnittää Velco venttiileihin joustavan, ilmanohjaimena toimivan tiivisteen asennuksen yhteydessä. Sen avulla kylmä tuloilma suuntautuu ylöspäin, sekoittuen lämpimään sisäilmaan huoneen yläosassa. Näin vedon tunteen saa ehkäistyä tehokkaasti, eikä ulkoa tuleva kylmä ilma osu ikkunan alla mahdollisesti sijaitsevaan patteritermostaattiin. Kylmän korvausilman lämmittäminen huoneen yläosassa olevan lämpimän ilman avulla säästää myös energiaa.

Velco VTR-100 venttiilin asennus tuuletusluukkuun maksaa normaalisti 32,00 €/kpl + alkukustannus 47,00 € (hinta sis. alv 24%). Filtrete suodattimen hinta määräytyy tuuletusluukun koon mukaan.

Allergia-apu asentaa korvausilmaventtiilejä pääkaupunkiseudulla ja tapauskohtaisesti kauempanakin. Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse kun haluat tilata asennuksen!

Velco tuotteita voit tilata myös verkkokaupastamme: Velco venttiilit

Olemme asentaneet Velco korvausilmaratkaisun tuuletusluukkuihin mm. seuraavissa kohteissa:

Asunto Oy Puolarpuisto
Asunto Oy Järvenpään Puistotie 42
Asunto Oy Kirkkonummen Pellavarinne

Asunto Oy Rantakuja
Asunto Oy Poijutie 4