LightAir IonFlow -ilmanpuhdistin

{image:text}

IonFlow ilmanpuhdistimet

Markkinoiden hiljaisin ja käyttökuluiltaan edullisin ilmanpuhdistin!

 

LightAir IonFlow on kaikkea tätä:

- Tehokas (erityisesti hyvin pienet hiukkaset, myös virukset)
- Äänetön (alle 5 dBa)
- Taloudellinen (minimaaliset käyttökulut)
- Helppokäyttöinen (vain yksi käyttökytkin)
- Turvallinen (otsoniton)
- Ympäristöystävällinen
- Tyylikäs designtuote
- Pienikokoinen (1,4 - 2,8 kg)
- Testattu mm. VTT:llä


LightAir IonFlow ilmanpuhdistimen toiminta perustuu laitteen kykyyn tuottaa ilmaan suuria määriä negatiivisia ioneja, jotka kiinnittyvät hiukkasiin, kuten siitepöly, homeitiöt, eläinallergeenit ym. Erityisen hyvin LightAir poistaa ultrapieniä hiukkasia, joita esiintyy runsaasti mm. pakokaasuissa ja puun poltossa syntyvissä savukaasuissa. Nämä hiukkaset sisältävät mm. PAH-yhdisteitä ja niiden on todettu aiheuttavan vakavia terveyshaittoja. Ultrapienet hiukkaset kulkeutuvat syvälle keuhkorakkuloihin ja aina verenkiertoon asti. Ne heikentävät keuhkojen toimintaa, jonka lisäksi niiden tiedetään pahentavan sydän- ja verisuonitauteja. Uusimpien tutkimusten mukaan verenkierron mukana aivoihin kulkeutuvat saastehiukkaset lisäävät myös aivohalvauksia ja Alzheimerin tautiin sairastumista.

Puhtaan ja terveellisen sisäilman ratkaisu

LightAir on testattu puolueettomissa tutkimuslaitoksissa myös Suomessa (Työterveyslaitos/Helsingin Yliopisto, VTT). Tutkimukset osoittavat LightAirin vähentävän ultrapienten hiukkasten määrää ilmasta selvästi tehokkaammin kuin mikään muu kotikäyttöön tarkoitettu ilmanpuhdistin.

Ultrapienten hiukkasten kokoluokkaan kuuluvat myös virukset. Ruotsissa tehdyissä tutkimuksissa (Linköpingin yliopisto ja Karolinska Institutet) on LightAirin todettu selvästi vähentävän ilmateitse leviävien virustartuntojen määrää sisätiloissa. LightAir ilmanpuhdistin poistaa näin ollen ilmasta myös koronaviruksia. LightAir imee virukset ilmasta sähköisesti varattuun hiukkaskerääjään, eikä se tuota ilmaan virtausta, joka voisi saada virukset leviämään ilmassa. Lisätietoa englanniksi: Virusten eliminointi huoneilmasta

LightAirin positiivisesti varautunut pölynkerääjä vetää negatiivisen varauksen saaneet hiukkaset itseensä kuin magneetti. Pölynkerääjä pestään sen likaannuttua, eikä LightAiriin tarvitse koskaan vaihtaa suodattimia. Huoneen hengitysilma pysyy paitsi puhtaampana, myös raikkaampana, sillä sisäilmassa on normaalisti liian vähän negatiivisia ioneja.

Ilmanpuhdistimen äänitaso on tärkeä ominaisuus erityisesti makuuhuoneessa. LightAir IonFlow on todella hiljainen ilmanpuhdistin, sillä sen toimintaa ei kuule läheltäkään.
 

LightAir IonFlow ilmanpuhdistimen ominaisuuksia:

Tehokas: LightAir IonFlow poistaa kaikkia sisäilman hiukkasia, mutta erityisen tehokkaasti se eliminoi hyvin pieniä, terveydelle haitallisiksi todettuja ultrapieniä hiukkasia, joiden kokoluokkaan kuuluvat myös virukset.

Äänetön: LightAirin äänitaso on niin alhainen (alle 5 db), ettei puhdistimen toimintaa kuule läheltäkään.

Taloudellinen: LightAirista ei koidu juuri lainkaan käyttökuluja, sillä puhdistimeen ei tarvitse koskaan vaihtaa suodattimia tai muita osia ja laitteen sähkönkulutus on vain 7 W.

Otsoniton: Useat ilmanpuhdistimet tuottavat ilmaan terveydelle haitallista otsonia. LightAir on sen sijaan käytännössä otsoniton, sillä testiolosuhteissa sen ei havaittu tuottavan lainkaan otsonia (VTT:n tutkimus).

Helppokäyttöinen: Pölynkerääjän pesu on helppoa ja puhdistimessa on vain yksi säätökytkin.

Ympäristöystävällinen: LightAiriin ei tarvitse koskaan uusia suodattimia tai muita osia ja laitteessa käytetyt materiaalit ovat vaarattomia ja kierrätettäviä. Puhdistimen energiankulutus on hyvin pieni ja käyttöikä pitkä.

Tyylikäs: LightAir on arvostettuja muotoilupalkintoja saanut designtuote.LightAir IonFlow ilmanpuhdistinmalleihin voit tutustua täällä: LightAir ilmanpuhdistimet


LightAirin kotisivut www.lightair.com

LightAir ilmanpuhdistin on testattu puolueettomissa tutkimuslaitoksissa:

VTT:n testi LightAirin puhdistuskyvystä

VTT:n testi LightAirin otsonintuotosta

SP:n testi LightAirin puhdistuskyvystä (SP on VTT:tä vastaava Ruotsalainen tutkimuslaitos)

Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston tekemä tutkimus löytyy Tekniikan Maailman Rakennusmaailman numerosta 4/12.