Mikrobitutkimus

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Lähetetään noin viikon sisällä

Tarjouspyyntötuote

Pyydä tarjous

Mikrobitutkimus voidaan tehdä näytteestä, joka on otettu sisätilojen pinnoille laskeutuneesta pölystä tai ilmanpuhdistimen hiukkaskerääjästä. 
Jos huoneistossa on havaittavia merkkejä kosteusvaurioista, voidaan näyte ottaa myös materiaaleista.

Näytteet toimitetaan laboratorioon, jossa näytteet analysoidaan. Laboratoriossa näytteet tutkitaan sekä mikroskopoimalla, että viljelynä. Laboratorion tutkimusraportti kertoo mikrobien lajiston ja määrän, jonka perusteella voidaan päätellä mahdollisen homevaurion olemassaolo. 

Ota yhteyttä lomakkeella ja kerro ongelmastasi. Me autamme tutkimuksen tekemisessä.

Pölynäytteestä tehtävä mikrobitutkimus

Näin mikrobinäyte kerätään:

Mikrobitutkimus tehdään pölynäytteestä, josta analysoidaan ilmassa esiintyneet mikrobit ja muut hiukkaset.
LightAir ilmanpuhdistin asetetaan lattialle siihen huoneeseen tai lähelle sitä paikkaa, jossa epäillään epäpuhtauksia olevan eniten tai jossa ihmiset kokevat oireita. Puhdistinta ei saa siirtää näytteen keräämisen aikana. Luotettavin tutkimustulos saadaan talvella, jolloin tuuletus on vähäistä ja ulkoilman itiömäärät ovat pieniä.
 

Näytteeseen vaikuttavien tekijöiden eliminointi on tärkeää.

  • Huonekasvit on siirrettävä toiseen tilaan, koska niissä ja erityisesti kukkamullassa voi olla homekasvustoa.
  • Pilaantuneita elintarvikkeita tai biojätteitä ei saa olla lähellä näytteen keräämispaikkaa.
  • Tila, josta näyte otetaan on siivottava pölystä ennen näytteenoton aloitusta. Näytteenoton aikana tilassa ei tule imuroida.
  • Ulkoilman homeitiöiden vaikutusta näytteeseen on hyvä ehkäistä suodattamalla sisään tuleva ilma. Jos ulkoilma tulee sisälle raitisilmaventtiileistä, kannattaa niissä käyttää Filtrete suodatinta.
  • Polttopuita ei saa säilyttää lähellä näytteenkeräämispaikkaa, mikäli on pienikin mahdollisuus, että ne ovat päässeet kostumaan jossakin vaiheessa, vaikka olisivatkin nyt kuivia.
  • Kaikki esineet, jotka ovat joskus kostuneet tai voivat vaikuttaa näytteeseen tulee poistaa siitä tilasta, josta näytettä kerätään.


Kun LightAir ilmanpuhdistin on kerännyt näkyvän määrän pölyä hiukkaskerääjään(noin kaksi viikkoa), otetaan kerääjästä näyte pyörittämällä siinä puhdasta pumpulipuikkoa, jonka jälkeen puikko laitetaan puhtaaseen Minigrip pussiin. Pussi suljetaan huolellisesti ja siihen merkitään mistä näyte on otettu ja milloin. Toinen vaihtoehto on kuljettaa koko ilmanpuhdistin takaisin Allergia-puun tarkasti suojattuna.

Pölynäytetutkimuksen hinta 215€/kpl. sisältää laboratorioanalyysin ja raportin.
Hintaan lisätään LightAir ilmanpuhdistimen vuokra 24 €/14 pv
 

Materiaalinäytteestä tehtävä tutkimus:

Jos huoneistossa on havaittavia merkkejä kosteusvaurioista, voidaan tutkimus tehdä myös materiaaleista. Materiaalinäyte otetaan paikasta, jossa voidaan epäillä olevan hometta. Asias ottaa näytepalan ja sulkee sen puhtaaseen Minigrip-pussiin. Pussi suljetaan huolellisesti ja siihen merkitään mistä näyte on otettu ja milloin.

Kun asiakas tuo materiaalinäytteen asianmukaisesti otettuna ja kuljetettuna myymälään laboratorioanalyysin ja raportin hinta on 215 €/kpl.

Huom! Pyydä tarjous jos haluat mikrobitutkimuksen palveluna.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.

Tarjouspyyntö -
Mikrobitutkimus