Railuft Kanavasuodatinkehikko tuloilmakanavaan 125 mm

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Saatavilla verkkokaupasta ja myymälästä 210 kpl

17,50 1750 Meidän hinta
Määrä: kpl

Tiedostot

Tehokas, ilmanvaihtokanavaan sijoitettava  suodatin pysäyttää villakuidut ja pienetkin saastehiukkaset.

Railuft kanavasuodatin työnnetään ilmanvaihtoputkeen ja se sopii käytettäväksi niin painovoimaisesti sisään virtaavan korvausilman, kuin koneellisen ilmanvaihdon suodattimena.

Suodatin työnnetään ilmanvaihtokanavaan huonetilan puolelta. Tuloilmaa säätävä ja ohjaava elin irrotetaan suodattimen asennuksen ajaksi. Itse suodattimen paikalleen laittamiseen tai irrottamiseen ei tarvita mitään työkaluja. Suodattimen vaihtaminen on erittäin helppoa ja nopeaa.  

Tällä hetkellä tuotetta on saatavana 80 mm, 100 mm, 125 mm, 160 mm ja 200 mm ilmanvaihtokanaviin. Jatkossa myös 250 mm kanaviin.

80 mm kanavaan sopiva kehikko on muovia, 100, 125, 160 ja 200 mm kokoiset ovat ruostumatonta terästä.

Vaihtosuodattimet kanavasuodattimeen löytyvät tästä.

HUOM! Tässä tuotteessa ei ole suodatusta mukana, suosittelemme ostamaan tuotteen Railuft kanavasuodatin tuloilmakanavaan (sis suodatin ja kehikko).
Railuft kanavasuodatin poistaa hiukkaset tehokkaammin kuin koneellisen ilmanvaihdon omat suodattimet ja se estää myös kanavistoon kertyneiden epäpuhtauksien pääsyn huonetiloihin.

Ilmastointiputkeen sijoitettava suodatin on turvallinen, sillä se ei tuota ilmaan otsonia tai muita haitallisia yhdisteitä.

Merkittävimmät ilmanvaihdon kautta sisätiloihin tulevat epäpuhtaudet ovat:

- kanavistoon kertyneet hiukkaset, jotka ilmavirta tuo sisätiloihin

- kanavistoon ulkoa päässeen kosteuden tai kanavistoon kondensoituneen kosteuden aiheuttamat mikrobit

- äänenvaimennusmateriaaleista irtoavat haitalliset kuidut

- ilmanvaihdon omien suodattimien läpi pääsevät pienhiukkaset

Täysin koneellisessa ilmanvaihdossa on kanavasuodatin painesuhteiden säilyttämiseksi sijoitettava jokaiseen tilaan, johon kone työntää ilmaa. Filtrete suodatinmateriaali on harvarakenteista, jonka ansiosta se heikentää ilman kulkua vain vähän. Suodatin vaikuttaa kuitenkin tuloilman määrään, jonka vuoksi ilmanvaihdon säätö on kanavasuodattimien asentamisen jälkeen tehtävä.

Täysin koneellisen ilmanvaihdon tuloilmakanavaan liitettynä ilma on ennen kanavasuodatinta kulkenut jo ilmanvaihdon omien suodattimien läpi, jonka ansiosta ulkoilman hiukkaset on suurimmaksi osaksi jo suodatettu. Kanavasuodatin täyttyy kuitenkin vähitellen pienistä hiukkasista ja kanavistosta irtoavista hiukkasista. Suodattimen vaihtoväli vaihtelee suuresti kohteen mukaan ja riippuu ilmamääristä, ilmanvaihdon omien suodattimen tasosta sekä kanavistosta irtoavien hiukkasten määrästä. Suodattimen vaihtoväli selviää sen vuoksi vasta käytön aikana ja sen arvioidaan vaihtelevan  2-12 kk:n välillä.

Staattisella sähköllä varattu Filtrete suodatin eliminoi mikroskooppisen pienetkin hiukkaset tehokkaasti. Äänenvaimentimista tuloilmaan irtoavat mineraalivillakuidut Filtrete pysäyttää käytännössä täydellisesti. Tämä on todettu mm. VTT:n testissä 2360.

Artikkeli ilmanvaihdon kautta sisäilmaan kulkeutuvista kuiduista täältä: http://www.rakennuslehti.fi/2017/04/ilmakanavien-ja-akustoinnin-polisevat-villaeristeet-aiheuttavat-homeen-kaltaisia-oireita.
Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.