Vaihda vanha venttiilisi Velcoon

Päästä raikas ulkoilma sisälle

- jätä katumelu ja ilmansaasteet ulos!

Ulkoa sisälle tunkeutuva melu ja ilmansaasteet ovat monen mielestä kaupunkiasumisen suurimmat haitat. Nykyään ne on kuitenkin helppo torjua, sillä raittiin ulkoilman saa sisälle ilman ulkoilman melua tai saastehiukkasia ja lisäksi lähes vedottomasti.
 

Vanhan kaupunkikiinteistön ilmanvaihto kuntoon:

Vanhoihin kaupunkikiinteistöihin tehtiin tuloilmakanavat jo rakentamisvaiheessa. Nykyisin ilmanvaihdosta on kuitenkin usein vain toinen puoli käytössä, koska alkuperäiset neliskanttiset ”räppänäventtiilt” olivat vetoisia ja päästivät ulkoilman epäpuhtaudet esteettä sisälle. Sen vuoksi ne jäivät usein käyttämättömiksi maalin tai tapetin alle.

Likaavat ja vetoiset venttiilit eivät täytä nykyajan vaatimuksia, mutta seinän läpi kulkeva ilmanvaihtokanava on edelleen täysin käyttökelpoinen. Nyt kiinteistön alkuperäisiä tuloilmakanavia voi taas käyttää huoletta, sillä Velco korvausilmaventtiilillä raittiin ilman saa sisälle vedottomasti, ilman katumelua tai ulkoilman saastehiukkasia.

Kehittämämme asennuslevyn avulla Velco korvausilmaventtiilin asennus käy nopeasti ja siististi, ilman paikkauksia tai maalauksia. Suodattimen vaihto käy myös käden käänteessä ilman työkaluja. Asennuslevyn saa pyöreänä tai neliskanttisena. Velco venttiilin voi asentaa minkä tahansa tuloilmaventtiilin tilalle.

Olemme Helsingin kantakaupungissa asentaneet tuhansia Velco korvausilmaventtiilejä vanhojen venttiilien tilalle. Asennuksen yhteydessä vuoraamme seinän läpi kulkevan tuloilmakanavan pohjan ja alaosan sileäpintaisella matolla, jotta ilmavirta ei pääse irrottamaan kanavaan vuosikymenten mittaan kerääntynyttä pölyä ja likaamaan suodatinta. Imuroimalla kanavaa ei saa puhtaaksi vaan imurointi vain möyhii pölyä ja tekee siitä helpommin irtoavaa.

Asennuksen yhteydessä kiinnitämme venttiiliin myös ilmanohjaimena toimivan joustavan tiivisteen, jonka avulla kylmä tuloilma saadaan ohjattua ylöspäin. Vedon tunne ehkäistyy kun ilma ei putoa suoraan alas, vaan sekoittuu huoneen yläosassa olevaan lämpimään ilmaan ennen saapumistaan oleskeluvyöhykkeelle.

Velco venttiilin suodatin pysäyttää tehokkaasti myös hyvin pienet, terveydelle haitallisimmiksi todetut saastehiukkaset. Suodatin on kaupunkiolosuhteissa vaihdettava vähintään puolen vuoden välein kun se on mustunut keräämistään epäpuhtauksista. Likaantunut suodatin tukkeentuu ja sen suodatusteho heikkenee. Säännöllisesti vaihdettuna suodatin pysäyttää ilmansaasteet niin tehokkaasti, että itse venttiili pysyy täysin puhtaana ulkoilman hiukkasista.Velco korvausilmaventtiilille annetaan 10-vuoden takuu!


Tutustu ja tilaa VSR-100 täältä.

Taloyhtiöt huom! Ilmanvaihdon suodattimien vaihto kuuluu uuden vastuunjakotaulukon mukaan taloyhtiölle. Toimitamme suodattimet Velco venttiileihin ja teemme suodatinvaihdot edullisesti. Samassa yhteydessä korjaamme myös mm. putki- tai julkisivuremonttien yhteydessä asennettujen Velco venttiilien asennusvirheitä ja parannamme venttiilien toimintaa vuoraamalla ilmanvaihtokanavan alaosan ja kiinnittämällä venttiileihin vedon ehkäisevän ilmanohjaimen.